Ye Olde Yuletide – wanhaa joulumusiikkia – la 1.12.2012 klo 16.00 – Korundi

Joulun suurta ihmettä on ylistetty vuosisatojen aikana kullekin aikakaudelle ominaisin sävelkuluin ja harmonioin. Ye Olde Yuletide – wanhan joulumusiikin konsertissa rovaniemeläinen vanhan musiikin lauluyhtye Punctum ja soitinyhtye tuovat luoksenne joulun tunnelmaa satojen vuosien takaa.

Ye Olde Yuletide -konsertin ohjelmistoon kuuluu 1500–1600-lukujen taitteen moniäänisiä a cappella joululauluja, joita yhdistää hengellinen sanoma perinteisten joulunajan kirkollisten tekstien myötä, sekä saman aikakauden ja hieman uudempia soitinteoksia. Lisäksi kuullaan gregoriaanisia säveliä.

Rovaniemeläinen vanhan musiikin lauluyhtye Punctum on viiden laulajan muodostama a cappella lauluyhtye, joka on erikoistunut keskiajan ja renessanssin aikakauden musiikkiin. Vuonna 2007 perustetun lauluyhtyeen ohjelmisto koostuu jopa yli 500 vuotta vanhasta moniäänisestä laulumusiikista.