KontraPunctum goes Café Barock – pe 15.5.2015 klo 21.00

Järjestyksessään toinen KontraPunctum – vanhan musiikin festivaali tuo jälleen vanhan musiikin osaajia ympäri Suomen Rovaniemelle Kulttuuritalo Korundiin toukokuun puolessa välissä. Festivaalin neljässä konsertissa juhlitaan niin Neitsyt-Mariaa, uusia alkuja ja ajatuksia, oopperan syntyä kuin etenevää kevättäkin. Keskiaikaan pureudutaan mm. Hildegard Bingeniläisen ja Codex Las Huelgasin sävelin, renessanssimusiikkia kuullaan nokkahuiluin monipuolisesti kujilta katedraaleihin, barokkia lähestytään Monteverdin oopperoiden aarioin ja barokkitunnelmissa ollaan Heinrich Schützin madrigaaleissa. Festivaali järjestetään torstaista sunnuntaihin 14.-17.5.2015.

Festivaalin sivutapahtumana järjestetään Café Barock -henkiset musiikilliset iltamat Café & Bar 21:ssa (Rovakatu 21) perjantaina 15.5.2015 klo 21.00 alkaen. Lavalle nousee festivaalin esiintyjiä eli mm. Ventus Vis -nokkahuiluyhtye Oulun seudulta, sopraano Virve Karén Oulusta, mezzosopraano Sirpa Kurra Haapavedeltä seka vanhan musiikin lauluyhtye Punctum Rovaniemeltä. Artistit esittävät reipashenkisiä otteita konserttiohjelmistoistaan sekä kertovat hieman aikakauden musiikin ja esittämiensä teosten taustoista. Ehkäpä mukana on joku yllätysnumerokin…

Huomaathan, että KontraPunctumin festivaalipassilla saat Café & Bar 21:sta 10 % alennuksen kaikista ostoksista myös iltamissamme.

 

www.cafebarock.com