Kautta avaruuksien -taidekonsertti – su 13.12.2015 klo 17.00 – Korkalovaaran kappeli

Iättömät sävelet ja henkeäsalpaavat avaruuskuvat kietoutuvat toisiinsa vanhan musiikin lauluyhtyeiden Cappella pro Vocalen (Oulu) ja Punctumin (Rovaniemi) sekä J-P Metsävainion yhteisessä taidekonsertissa.

Vuosisatain takaisissa melodioissa ja avaruuden äärettömyydessä on mystisellä tavalla jotain samaa. Molemmat tuntuvat iättömiltä – aina olleilta ja aina pysyviltä. Avaruuden mittakaavassa toki laulujen vajaa tuhat vuotta on vielä mitättömän lyhyt aika. Yhden ihmisen elämään suhteutettuna tuhat vuotta on kuitenkin iäisyys.

Kautta avaruuksien -taidekonsertissa nämä iättömyyden elementit voi kokea yhdessä ainutlaatuisella tavalla. J-P Metsävainio on tunnettu ja palkittu oululainen astrokuvaaja, jonka häkellyttävän tarkat kuvat kaukaa universumista ovat ihastuttaneet yleisöjä ympäri maailmaa. Miten värikkäältä, monimuotoiselta ja kauniilta avaruus näyttääkään, kun sitä tarkemmin katsoo!

Konsertissa kuvat projisoidaan kirkon seinille useiden videotykkien avulla, jolloin yleisö istuu upeiden kuvien sisällä ikään kuin itse avaruudessa kelluen. Avaruudellisia kuvia säestävät vanhan musiikin lauluyhtyeet Cappella pro Vocale (Oulu) ja Punctum (Rovaniemi) taivaallisella musiikillaan. Molemmat yhtyeet ovat erikoistuneet vanhaan musiikkiin, ja konsertissa kuultavat teokset ovatkin keskiajalta tai renessanssista noin 400–700 vuoden takaa. Joulun teeman mukaisesti lauluissa lauletaan niin hellästi vastasyntyneelle kuin ylistetään suurta juhlaakin. Yhtyeet esiintyvät konsertissa sekä yhdessä että erikseen.

Taidekonserttimme tarjoaa uniikin matkan ajan tuolle puolen. Voit uppoutua virran vietäväksi tai antaa olotilan kannatella.

 

Kautta avaruuksien -konsertit kuullaan sekä Oulussa että Rovaniemellä:

Oulu
Pyhän Tuomaan kirkko
Mielikintie 3 90 550 Oulu
la 12.12.2015 klo 20

Rovaniemi
Korkalovaaran kappeli
Vaaranlammentie 3 96500 Rovaniemi
su 13.12.2015 klo 17

Liput ovelta 15 € / 10 €

 

www.cappellaprovocale.net
www.lauluyhtyepunctum.fi
http://astroanarchy.zenfolio.com