Kvintetit keväthangilla – Punctumin ja Aurigan yhteiskonsertti – su 3.4.2016 klo 17.00 – Korkalovaaran kappeli

Rovaniemeläiset Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum ja puhallinkvintetti Auriga konsertoivat keväisissä tunnelmissa ensimmäistä kertaa yhdessä!

Huhtikuussa on kevät pitkällä jo Lapissakin. Hanget hohtavat ja kevään valo tulvii joka sopukkaan. Konserttiohjelmistoistakin esiin kaivetaan raikkaita, iloa ja valoa pursuvia kappaleita.

Maineikkaat rovaniemeläiset viisikot eli puhallinkvintetti Auriga ja vanhan musiikin lauluyhtye Punctum ovat koonneet keväisen kavalkadin sekä vanhaa että uutta musiikkia ja konsertoivat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä. Punctum on erikoistunut vanhaan ja erityisesti renessanssimusiikkiin. Konsertissa kuullaankin aikakauden mestareiden Giovanni Pierluigi da Palestrinan, William Byrdin, Josquin Desprez’n ja Antoine Brumelin teoksia.

Auriga puolestaan uppoutuu nykymusiikkiin ja esittelee lintujen laulua ja kevään kujerruksia Pēteris Vasksin ja Kalevi Ahon sävelin.

Yhteisnumeroissa kuullaan jopa 10 ääntä yhtä aikaa, kun kvintetit pääsevät musisoimaan Giovanni Gabrielin majesteettisia teoksia. Uusi ja vanha sopivat sulavasti yhteen. Kevään tulosta iloitseminen ei ole tainnut juuri muuttua, vaikka vuosisadat ovat vierineet.

Puhallinkvintetti Aurigan muodostavat Heli Haapala, Markku Moilanen, Pekka Niskanen, Antal Mojzer ja Ilkka Puputti. Lauluyhtye Punctumissa laulavat Ilona Mettiäinen, Tuija Alariesto, Kadri Joamets, Mikko Vehkaperä ja Mikko Kolehmainen.

 

Kvintetit keväthangilla
Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum & Puhallinkvintetti Auriga
Korkalovaaran kappeli
Vaaranlammentie 3, 96500 Rovaniemi
su 4.3.2016 klo 17.00

Liput ovelta 15 € / 10 €