Café Barock – After work -madrigaalikonsertti – pe 13.5.2016 klo 16.30 – Café Linna

Punctum kevätvillinä after work -kahvilakonsertissa

Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum innostuu, jopa villiintyy keväästä, ja esittelee perjantain after work -kahvilakonsertissaan iloluontoisia madrigaaleja renessanssin kulta-ajoilta. Vuodenajat – ja erityisesti luonnon ja tunteet herättävä kevät – ovat aina olleet säveltäjille inspiraation lähteenä. Konsertissa kuultavat italialaiset madrigaalit ovatkin täynnä tunteen paloa ja rakkauden riipaisevuutta lintujen laulun rinnalla. Italialaisista säveltäjistä ovat mukana mm. Claudio Monteverdi ja Luca Marenzio. Myös saksalainen Heinrch Schütz sävelsi Venetsian opiskeluvuosinaan italialaistyyppisiä madrigaaleja ja näitä mestariteoksia mahtuu myös ohjelmaan mukaan. Englantilaisethan puolestaan ovat tyypillisesti vähän hillitympiä ilmaisussaan, ja saarivaltion madrigaaleissa ollaankin lähinnä kepeänä niityllä ja kuvataan suurempia tunteita vain kielikuvien ja satuolentojen kautta. Ranskalaiset ja alankomaalaisen Orlando di Lasson madrigaalit ovatkin sitten aika suorasukaisia tunnustuksia elämästä.

Punctumin laulun lisäksi konsertissa voi nauttia tarinoista teosten takana sekä Café Linnan erinomaisesta tarjoilusta.

Tule aloittamaan viikonloppu kanssamme kevään pyörteissä!

Punctum (60_3)_netti

Café Barock – After work -madrigaalikonsertti
Vanhan musiikin lauluyhtye Punctum
Café Linna, Lordin aukio, Koskikatu 14–16
pe 13.5.2016 klo 16.30

Ohjelmamaksu 5 €