TRIO – su 29.5.2016 klo 16.00 – Korundi

KontraPunctum: TRIO – Vauhdikkaita barokkisäveliä kahdelle viululle ja basso continuolle Itä-Euroopan maista

Barokki oli suurten mestareiden ja tuotteliaiden säveltäjien aikaa. Esimerkiksi Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Georg Philipp Telemann, Arcangelo Corelli, Domenico Scarlatti ja Jean-Baptiste Lully ovat kaikki suuria nimiä, joiden musiikkia esitetään vielä nykyaikanakin paljon. Usein barokin ajalta näihin päiviin asti säilynyt musiikki tuleekin Saksasta, Italiasta, Ranskasta, Britanniasta tai muualta Länsi-Euroopasta. Musiikkia tehtiin toki myös kaikkialla muualla Euroopassa, se on vain kadonnut enemmän jälkipolvilta. Onneksi myös Itä-Euroopan alueelta Balkanilta Pietariin saakka on säilynyt joitakin helmiä ja niitä löydetään koko ajan lisää. Alueen musiikki on yleensä selvästi barokin yleistä tyyliä noudattavaa, mutta myös satunnaisia itämaisia vivahteita on maiden kansanmusiikista monesti sekoittunut teoksiin mukaan.

Näitä vivahteita voi etsiä myös festivaalimme päätöskonsertissa. Säveltäjänimiä ovat mm. Samuel Capricornus, Jan Dismas Zelenka ja František Ignác Antonín Tůma. Ohjelmistossa painottuu barokille tyypillinen, ehkä jopa kaikkein suosituin esitysmuoto, eli triosonaatti: kahta solistista soitinta säestää cembalon ja sellon basso continuo. Mukana on myös hieman laulua, kun isäntäyhtye Punctum vierailee konsertissa.

Vuonna 2013 perustettu Oulu Consort -yhtye esiintyy ohjelmiston mukaan vaihtelevin kokoonpanoin, pienyhtyeestä orkesteriin. Yhtyeen soittajat ovat musiikin ammattilaisia; taiteellisena johtajana toimii viulisti Antto Vanhala. Yhtyeen tavoitteena on esittää vanhaa musiikkia tuoreen ilmaisuvoimaisesti ja korkeatasoisesti, pyrkien ymmärtämään eri aikakausien musiikillista kieltä ja säveltäjien ilmaisukeinoja. Ohjelmiston pääpaino on barokin ajan musiikissa, erityisesti harvemmin kuultujen säveltäjien teoksissa.

Oulu Consort, Oulu: Antto Vanhala, barokkiviulu ja musiikin johto, Laura Kangas, barokkiviulu, Riina Salminen, barokkisello, Saara Vanhala, cembalo. Vierailijana lauluyhtye Punctum, Rovaniemi.

 

Liput 15/10 € Korundista ja Lippupisteestä (+ palvelumaksu).
Festivaalipassi 40/30 €, sisältää pääsyn kaikkiin KontraPunctum-festivaalin konsertteihin.

 

Osta lippu konserttiin!